foto af protest for feminisme

Feminisme angår alle – også mænd

In LIGESTILLING, SEXISME OG MASKULINITETSKULTUR by Henrik Marstal

Berlingskes konstituerede chefredaktør Anna Libak anførte i et indlæg fredag, at mænd for enhver pris vil være bedst til alting, og at selv feminismen ikke går fri. For landets førende feminist er nemlig min ringhed, hævdede hun.

Med sin kritik rammer hun præcist ned i et dilemma, som jeg har levet med, siden jeg for tre år siden begyndte at kalde mig feminist. Dilemmaet har at gøre med, at jeg udnytter mine privilegier som mand til at få taletid på bekostning af de mange kvindelige feminister.

For ironisk nok er mine muligheder for at blive hørt ofte større. Vi ved jo fra statistikkerne, at medierne foretrækker mandlige kilder frem for kvindelige, og desuden lytter de fleste mennesker vanemæssigt mere efter, når en mand taler, end når en kvinde gør det.

Læs hele artiklen på Berlingske