UDGIVELSER

Bibliografi


Breve fra en kønsforræder

Breve fra en kønsforræder er ni åbne breve til en hvid heteroseksuel mand. Med afsæt i eksempler fra hverdagen og aktuelle kønsdebatter i ind- og udland forklarer Henrik Marstal hvad han og andre ligestillingsfortalere mener, når de bruger og problematiserer begreber som patriarkatet, sexisme, male entitlement, heteronormativitet, voldtægtskultur og privilegieblindhed.

> Køb bogen her.


Kirkesangbogen

Tanker om musik og liv

Med Kirkesangbogen får salmebogen et supplement, en ”lillesøster”, der fornyer og viderefører den vigtige danske fællessangstradition. Kirkesangbogen indeholder 229 salmer og sange med mangfoldige tolkninger af kristent trosliv og eksistens. Bogens varierede repertoire skaber sammenhæng mellem samtidens livsforståelse og musikalske virkelighed og salmens traditionelle univers.

> Køb bogen her.


Jeg lytter, altså er jeg

Tanker om musik og liv

Bogen er en enestående direkte og fordomsfri indføring i musik, musiklytning og musikalitet. Skrevet i en personlig dagbogsform åbner den hverdagens verden af musik på en måde, så læseren opdager sin egen musikalitet. Det er en øreåbnende bog, som krydser grænser og nedbryder fordomme.

> køb bogen her.


BORGER I SMILETS LAND

Benny Andersen og danskheden

Benny Andersen er for langt de fleste indbegrebet af danskhed og dansk folkesjæl. Hans digte og viser har gang på gang portrætteret os danskere og udstillet os på en kærlig-kritisk måde. Men hvad er det egentlig for en danskhed Benny Andersen har stået for gennem årene, og hvordan forholder han sig til nutidens mange debatter om danskhed? Det giver bogen en række kvalificerede bud på.

> Køb bogen her.


BENNY ANDERSEN

Et liv ved klaveret

Bogen giver et portræt af digteren og pianisten Benny Andersen (f. 1929) med beretninger om barndommen i Søborg, om livet som barpianist med kone og små børn, om digterdåben, mødet med Povl Dissing, skilsmissen og kriseårene og om mødet med Rosalina, der betød en ny åbning i livet og digtene.
> Køb bogen her.


Alt hvad musikken kan

Samtaler om musik og liv

Denne bog er en hyldest til alt hvad musikken kan – den musik som inspirerer os og fortæller os hvem vi er. I Alt hvad musikken kan fortæller 11 danske musikere fra vidt forskellige områder af den danske pop, rock, folk og electronica om deres forhold til musikken og om deres kærlighed til den, alt sammen med udgangspunkt i deres egne kunstneriske løbebaner.

> Køb bogen her.


Prøv og hør

Samtaler om musik, kreativitet og følelser

Lars Lilholt og Karl Aage Rasmussen taler om det at være ung og om det at blive ældre, om kærlighed og sorg, om litteratur og billedkunst, men først og fremmest taler de om musikken: om hvad vi hver især søger i den, og hvad den er i stand til at udtrykke, om publikumsforventninger og musikalske fordomme, om inspiration og forbilleder og endelig om det på alle måder. Henrik Marstal har iscenesat og tilrettelagt bogen og den, der som ven af Lilholt og Rasmussen bragte dem sammen.

> Køb bogen her.


Arvo Pärt

længslen efter de hvide tangenter

Den estiske komponist Arvo Pärt regnes i dag for at være en af de største nulevende komponister, og han er en af de få, der er verdensberømt langt ud over de klassiske musikcirkler. Hans publikum er stort og dedikeret, ikke mindst i Danmark. Med bogen giver Henrik Marstal en utraditionel, engageret indføring i komponistens univers, relationen til populærkultur og relationen til musikalsk modernisme foruden at rumme en række interviews med komponisten, foretaget af Marstal i Tallinn.

> Køb bogen her.


Ringe i vandet

123 sange til skolen

Ringe i vandet er en sangbog med 123 sange til alle syngeglade børn. Den indeholder både folkeviser, salmer, højskolesange, popsange samt etniske sange, som endnu ikke findes i andre danske sangbøger. Sangene er valgt, så de favner bredt fra 3.- 6. klasse, og de kan synges uden akkompagnement og er nemme at lære. Det vil være let for læreren i fx dansk, historie, kristendom eller geografi at tage sangbøgerne med under armen og starte timen med en sang.

> Køb bogen her.


Den nye sangskat

225 dansksprogede sange efter 1965

Den nye sangskat består af et repræsentativt udvalg af de mest sangbare dansksprogede sange produceret efter 1965. Bogen indeholder i alt 225 nyere og klassiske fællessange inden for rock, pop, folk, dansktop, højskoletraditionen m.m. der tegner den nye danske sangskat. Mange af sangene er egnede til sammenspil, og der er medtaget instrumentale temaer, riffs samt korstemmer

> Køb bogen her.


Nielsen

Bliv klogere på livet med carl nielsen

Denne bog giver en kort, men intens introduktion til Carl Nielsens liv og værk samt dets indplacering i en helt anderledes musikalsk samtid i det tidlige 21. århundrede. Bogen er en del af undervisningsserien Bliv klogere på livet med fokus på de eksistentielle forhold der spillede ind for henholdsvis N.F.S. Grundtvig, Charles Darwin og Carl Nielsen i deres liv og produktion. Bogens målgruppe er primært folkeskolens øverste klasser og gymnasiet.


Populærmusikkultur

i Danmark siden 2000

Denne forskningsantologi handler om populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Om den myriade af genrer, stilarter, moder og konkrete musikudgivelser, -optrædener og -oplevelser, som udgør populærmusikkens vidtstrakte og brogede felt. Om fans, artister, pladeselskaber, festivaler, koncertbegivenheder, sportskampe, uddannelsesinstitutioner, musikpolitiske og mediemæssige tiltag med meget mere. Bogen er redigeret af Henrik Marstal sammen med Mads Krogh, lektor i musikvidenskab på Aarhus Universitet.

> Køb bogen her.


Hitskabelonen

imod popmusikkens ensretning

Hvad er et ‘hit’ egentlig? Er det den gode melodi, den rigtige tekst og et stærkt udtryk eller er det resultatet af mediemanipulation og salgskampagner? Hitskabelonen er en kritisk analyse af måden popmusik produceres og anvendes på, der ikke blot giver et kvalificeret bud på hvad et hit er, men også hvorfor pophittene i vores samtid er underlagt en stærk ensretning. Bogen afslører hittets manipulerende virkemidler og produktion, altsammen med danske og udenlandske eksempler fra virkelighedens musikscene. Hitskabelonen henvender sig til alle, der forholder sig kritisk til tidens musikudbud, samt til nuværende og kommende hitmagere.
< Køb bogen her.


Filtreringer

ELEKTRONISK MUSIK FRA TONEGENERATORER TIL SAMPLERE 1898-2001

Filteringer er en kulturhistorisk funderet gennemgang af elektronikkens indmarch i musikken i 1900-tallet. Den spænder fra ingeniørernes mærkelige apparater i begyndelsen af århundredet over de klassiske avantgardister og progressive pop-, rock- og funkmusikere til den nyere hip hop, house og techno. Bogen er skrevet ud fra idéen om at den elektroniske musiks udvikling går på tværs af de traditionelle skel mellem ‘klassisk’ og ‘rytmisk’ musik eller mellem avantgarde- og populærmusik.

> Køb bogen her.

Udvalgt diskografi


• Martin Hall: Random Hold (1996) – musiker, arrangør
• ibens: ibens (1997) – musiker, komponist, tekstforfatter
• Marie Frank: Ancient Pleasures (1999) – musiker
• Marie Frank: Vermilion (2001) – musiker, komponist
• Diverse: Protestsange.dk (2006) – producer, musiker, initiativtager
• Annika Aakjær: Lille filantrop (2008) – producer, musiker
• Annika Aakjær: Missionær (2010) – producer, musiker
• Penny Police: Thieves Like Us (2011) (EP) – producer, musiker
• White Flag Society: Surrender (2012) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• ibens: Halvelektronisk (2012) (EP) – komponist, tekstforfatter, musiker
• Penny Police: The Broken, The Beggar, The Thief (2012) – producer, musiker
• Lars Lilholt Band: Stilheden bag støjen (2012) – producer
• marstal:lidell: A Dream Machine (2013) (EP) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• marstal:lidell: One Divided By One (2013) (EP) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• marstal:lidell: Machinedrops (2013) (EP) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• Where Did Nora Go: Where Did Nora Go (2013) – producer, komponist, musiker
• Ise: Kø på Himalaya (2013) – producer, musiker
• Where Did Nora Go: Shimmer (2014) – producer, komponist, musiker
• marstal:lidell: d.i.t. (2014) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• starchild #2: jung/ster (2014) – producer, komponist, musiker
• starchild #2: the bells and the clocks (2015) – producer, komponist, musiker
• Det Kønne Kartel: Det Kønne Kartel (2015) (EP) – producer
• marstal:lidell: Slow Music for Fast People (2015) (EP) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• marstal:lidell: All Shattered Pieces (2016) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• Diverse: EMP RMX 333 – A Tribute to Else Marie Pade (1924-2016) (2016) – initiativtager, musiker/producer
• starchild #2: motorize (2016) – producer, komponist, musiker
• Svenske Uniformer: 140 km/t (EP) (2017) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• UkuleleHanne: Den onde guffer (EP) (2017) – producer, musiker
• Det Kønne Kartel: En af drengene (EP) (2017, under udgivelse) – producer, musiker
• The Baby Zebras: Deportee (EP) (2017, under udgivelse) – producer, komponist, tekstforfatter, musiker
• Diverse: Lys og lindring – 14 sange fra Kirkesangbogen (2017, under udgivelse) – producer, arrangør, musike